По традиция в началото на м. юли излезе годишната класация на Топ 100 ИКТ компании у нас подготвена от ICT Media и Капитал. Лирекс запазва позицията си в топ 3 в България в категорията „ Системна интеграция“, а в общата класация за всички ИТ компании у нас заема престижното 10-то място.
Според изданието ИКТ Топ 100, българският ИКТ и телекомуникационен бизнес генерират 4,5 млрд. лева, а най-големите сегменти на ИТ пазара у нас отново са разработката на софтуер и аутсорсинг услугите, следвани от системната интеграция.
Именно системната интеграция е един от фокусите на Лирекс. Компанията, вече над 25 години, разработва индивидуални решения и системи за оптимизиране и подпомагане на бизнес процесите на своите клиенти. Лирекс предоставя висококачествени услуги и решения и в сферите на Информационната сигурност, Защита на околната среда и Умни градове, ИТ среда, Технологичното осигуряване на физическа сигурност и Дигитализация. Лирекс е и един от пионерите в аутсорсинг услугите у нас, като работи в тази сфера вече повече от 15 години.

 

източник: Lirex.com